Herstelhuis de Koolmees (Kernkracht)

Informatie

Roerdompstraat 2
2802CT Gouda
0182-717720 / 06-81966866

Contactpersoon

Marieke van der Horst
mvanderhorst@kernkracht.nl
06-39382865
Impressie afbeelding van de organisatie

Over deze organisatie

Herstelhuis de Koolmees is een kleinschalige logeerplek voor mensen met een wens op het gebied van persoonlijk herstel (vanaf 18 jaar) uit de gemeenten Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard. In ons prachtig opgeknapte pand in Gouda hebben wij plek voor zeven gasten, met elk een eigen slaapkamer. Verblijf bij ons is mogelijk zonder indicatie of verwijzing van een (huis)arts en/of behandelaar. Jouw wens om een tijdje bij ons te logeren is voldoende voor het maken van een kennismakingsgesprek: tijdens het gesprek bekijken we samen hoe je bij ons meer grip kunt krijgen op je herstel. De vrijblijvend aangeboden dagstructuur, het contact met onze vrijwilligers en het mede zorgdragen voor het huis kan je een nieuw gevoel van ‘ertoe doen’ geven. Soms kan een crisis voorkomen worden, door bij ons tijdelijk een pas op de plaats te maken.

Het Herstelhuis wordt gerund door een klein vast medewerkersteam samen met onze onmisbare grote groep opgeleide ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij zijn overdag van 9.00 tot 20.00 uur in huis. Bij hen kun je terecht voor een luisterend oor, (h)erkenning en steun, maar ook om iets leuks te doen zoals wandelen, boodschappen halen of een spelletje. Kortom, onze vrijwilligers staan voor je klaar om er een fijn en zinvol verblijf van te maken.

Uit ons gastenboek:
‘Wat was deze plek een geschenk uit de hemel! Zo fijn dat ik ergens kon zijn om tot rust te komen, mijn eigen antwoorden weer kon gaan horen. Dat jullie als ervaringsdeskundigen begrip hebben, (h)erkenning geven en er zijn, zonder oordeel. Woorden schieten te kort, maar daarom uit het diepst van mijn hart: dank jullie wel!’

Kijk voor informatie over aanmelding en voorwaarden op onze website!

Helpt u bij