Samen Oplopen

Informatie

Zuidelijk Halfrond 1
2801 DD Gouda

Contactpersoon

Lianne Kastelein
l.kastelein@kwadraad.nl
0641715440
Impressie afbeelding van de organisatie

Over deze organisatie

Samen Oplopen koppelt vrijwilligers aan gezinnen en jongeren tot 23 jaar die het, door uiteenlopende omstandigheden, moeilijk hebben. De gezinsvrijwilliger helpt het gezin/de jongere met praktische vragen, een luisterend oor of een helpende hand op een laagdrempelige manier.

Het gezin/de jongere en de vrijwilliger lopen voor een periode van 6 maanden tot 2 jaar samen op.  In deze periode werken zij vanuit een gelijkwaardige relatie samen aan een fijner (gezins)leven met minder stress en zorgen.

Tijdens (twee)wekelijkse bezoeken helpt de gezinsvrijwilliger mee bij de dingen waar het gezin/de jongere moeite mee heeft, zoals bijvoorbeeld:

– Vergroten van sociaal netwerk
– Helpen met opvoedvragen en -problemen
– Met ouders en kinderen koken of andere dingen doen
– Beter Nederland(s) begrijpen, hulp met integreren
– Meer grip op de financiële situatie krijgen
– Het lezen van brieven en dergelijke
– Meegaan naar instanties of zorgafspraken

Samen Oplopen wordt in Gouda uitgevoerd door Kwadraad Maatschappelijk Werk. De Samen Oplopen coördinator doet de screening van de vrijwilligers, maakt kennis met de gezinnen/jongeren, en begeleid de koppeling tussen vrijwilliger en gezin/jongere. Door de vrijwilliger te koppelen aan een coördinator met hulpverleningsachtergrond, wordt er een brug geslagen tussen formele en informele zorg. De coördinator kan ondersteunen bij vragen en indien nodig kortdurend hulpverlenen in het gezin.

Voor meer informatie over Samen Oplopen, bekijk deze video.

Helpt u bij

Doelgroepen

  • Jongeren
  • Kinderen
  • Ouders