Goudse Scholendialoog

Contactpersoon

Wilma Neefjes
wilma.neefjes@gmail.com
06-21195853

Over deze organisatie

De werkgroep Goudse Scholendialoog heeft tot doel middels dialoog tussen middelbare scholieren, begeleid door getrainde gespreksleiders, sociale binding, kennis over en respect voor elkaar te bevorderen.

Bij de Goudse Scholendialoog gaan groepjes middelbare scholieren uit een klas, klassen van een school of meerdere scholen in dialoog met elkaar. De leerlingen worden voor de dialoog in hun eigen klas door hun docent (bijvoorbeeld de mentor of docent maatschappijleer) voorbereid. Wat is een dialoog en over welke thema’s / stellingen zouden jullie het graag hebben? En bij meerdere scholen: met welke andere school gaan we in in dialoog? Voorafgaande aan de dialoog op de dag zelf is er een kennismakingsspel zoals in de werkvorm “over de streep” en worden de spelregels voor het voeren van een goede dialoog nog een keer doorgenomen. Het gesprek wordt o.m. aangegaan aan de hand van door de scholen ingebrachte thema’s en (nieuw) gesprekskaartjes met foto’s / afbeeldingen. De dialoog ontmoeting van circa een uur wordt afgesloten met een korte evaluatie.

De werkgroep bestaat (juni 2022) uit de volgende vrijwilligers: Johan van den Berg, Peter Ewals, Adriaan Jansen, Leen de Jong, Wilma Neefjes en Janneke Nieuwesteeg. Versterkt met Annemarie van den Berg, Fred van Ipenburg en Chahida el Moussaou als gespreksleiders. De werkgroep werkt samen met de Stichting 21 maart Gouda.

Helpt u bij

Doelgroepen

  • Jongeren