HandicapNL [Buddies]

Informatie

Singelpark 1
3984 NC Odijk
Postbus 16 3980 CA Bunnik
030 – 236 37 77

Contactpersoon

Branca Versteeg
branca@handicap.nl
06 - 83016862
Impressie afbeelding van de organisatie

Over deze organisatie

[Buddies] is een vriendschapsprogramma voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar met een licht verstandelijke en/of fysieke beperking.

Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen.

Duurzame vriendschappen

Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.

 

[Buddies] heeft naast het vriendschapsprogramma een maatschappelijk project 2FixIT

Tijdens het 2FixIt-traject verwezenlijken jongeren een maatschappelijke uitdaging, waarbij zij het verschil maken voor minimaal 10 andere mensen. Denk hierbij aan een evenement organiseren voor eenzame ouderen, een geldinzamelingsactie, een sportdag, een borrelavond, etc. Wij gaan opzoek naar iemand van dezelfde leeftijd, in de buurt, die dit samen wil gaan doen. Want samen is alles leuker! Onze 2FixIt-coach begeleidt het hele traject met raad en daad. En wie weet, misschien houden de jongeren aan dit avontuur wel een leuke vriend of vriendin over, hoe leuk is dat!

Helpt u bij

Doelgroepen

  • Jongeren